
ترمز «سیاق»برای محکومان

ترمز «سیاق»برای محکومان
دیروز سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) با حضور رئیسکل بانک مرکزی و رئیس قوهقضاییه رونمایی شد. بر این اساس مسدودی و رفع مسدودی حساب بانکی از حدود ۲۰۰ روز و حتی یکسال به چهار دقیقه کاهش مییابد.

برخلاف بخشهای اداری که ساعت کار مشخصی دارند و اکنون برای مراجعه باید وقت قبلی گرفته شود پشتیبانی از سامانه سیاق در همه ساعات شبانهروز انجام خواهد شد.
همچنین مکاتبات کاغذی بین دستگاهی کاهش یافته و نقش افراد در پروندهها را بسیار کم اثر میکند. به این دلیل که افراد به صورت سیستمی این اقدام را انجام میدهند و اپراتور بانک و قوهقضاییه ملاقات چهره به چهره ندارند.
از سوی دیگر با کاهش مراجعه به شبکه بانکی و دستگاه قضایی، به کنترل معضلات تعدد درخواستها و مراجعات کمک میکند.
کمترین تاثیر این اقدام به کاهش هزینه انرژی و کاغذ منجر میشود و از طرفی کاهش اطاله دادرسی و صرفهجویی در بودجه در بخش قضایی و حتی شبکه بانکی را هم بهدنبال دارد.
اجرای برخط احکام قضایی در شبکه بانکی
مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در این باره میگوید: بانک مرکزی با هدف تسریع و تسهیل در اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی و احقاق حقوق شاکیان محق مالی و همچنین دستیابی سریع و آسان و باکیفیت مردم به خدمات بین دستگاهی، با همکاری قوهقضاییه و شبکه بانکی مبادرت به ایجاد سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) کرده است.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی ضمن اشاره به تاریخچه راهاندازی این سامانه گفت: سامانه سیاق براساس ماده ۱۹ و ۲۱ نحوه اجرای محکومیتهای مالی و بند الف و ت ماده ۱۱۷ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه و با راهاندازی سامانه تبادل احکام قضایی در سال ۱۳۹۴ (به صورت فایل و غیر برخط) آغاز به کار کرد.
منبع : جام جم